Link pagina copiat!
De ce este important să ne jucăm?
12 septembrie 2017
Concursul Adolescenteen.ro LA FINAL
14 septembrie 2017

Dacă e septembrie, este începutul unui nou an școlar… Cu zâmbete, cu bucuria reîntâlnirii cu colegii și cu profesorii, dar și cu noi provocări și sarcini din partea celor din urmă. Așadar, a început perioada învățatului și avem nevoie de motivație pentru a duce la bun sfârșit această nouă etapă.

Iată câteva sugestii care te vor ajuta să te motivezi și să fii mai eficient atunci când  înveți, chiar și dacă îți lipsește cheful, nu îți place materia sau te simți frustrat că trebuie să îți faci temele.

  1. Împarte materialul de studiu sau tema în elemente mici. Uneori ne frustrează faptul că avem mult de învățat și amânăm să începem din cauza acestui gând – că este prea mult material de studiu. Așadar, ia-o pas cu pas și acționează! Stabilește-ți scopuri mici precum Voi citi/scrie 15 pagini în 30 de minute.
  2. Planifică sesiuni de învățare de 30-50 de minute și apoi fă o pauză de 5-10 minute. Mintea are nevoie de scurte pauze pentru a-și putea păstra concentrarea.
  3. Începe să înveți la materiile care nu îți plac. Astfel, vei termina mai repede cu ele și vei putea să te ocupi de celelalte. În plus, acestea necesită efort mai mare și sunt mai obositoare pentru mintea noastră.
  4. Oferă-ți recompense de fiecare dată când reușești să înveți cât ți-ai propus. De exemplu, poți urmări un episod din serialul preferat, poți ieși în oraș etc.
  5. Când simți că ai prea mult de învățat sau prea multe teme, amintește-ți că acest lucru nu durează pentru totdeauna. Este o situație temporară.

Mult spor în activitățile de învățare!

 

Daniela Dumulescu, psiholog Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*