Link pagina copiat!
Cum sa nu mai amani ce ai facut
19 august 2016
It’s beginning to look a lot like Christmas
13 decembrie 2016

Adolescenta este o perioada princ are trecem cu totii o etapa peste care nu poti sa treci in trecerea de la copil la adult si care conteaza foarte mult in formarea ta. De aceea, e important sa stii cateva lucruri care te vor ajuta sa parcurgi adolescenta cu cat mai putine batai de cap.

1. Cum sa-ti exprimi sentimentele
Emotiile si sentimentele sunt o parte importanta din viata fiecarui om. Nu putem sa neglijam ceea ce simtim si e important sa stii cum sa-ti exprimi sentimentele si emotiile, pentru ca cei din jur sa reuseasca sa comunice cu tine si sa-ti ofere suportul atunci cand ai nevoie. Nu te ascunde cand simti furie, tristeste sau bucurie intensa, ci invata cum sa le comunici in exterior. Daca treci printr-o perioada mai proasta, e bine sa ceri ajutorul prienilor, in loc sa-i respingi printr-o atitudine rautacioasa.

2. Cum sa ai o relatie buna cu imaginea corpului tau
In adolescenta corpul trece printr-o serie de modificari fizice. In acelasi timp, din exterior, vezi o multime de imagini care iti pot distorsiona perceptia asupra propriei imagini. E important sa intelegi ca nu intotdeauna ceea ce vezi in mass media este un model de urmat. Trebuie sa inveti sa iti iubesti corpul si sa incerci sa corectezi doar acele lucruri care te pot ajuta, de exemplu sa nu mai stai cocosat/a.

3. Cum sa te descurci cu fenomenul bullying
Nu este de dorit sa fii din nicio parte a fenomenului: victima sau atacator. Daca totusi, in mediul tau ai fost tinta rautatilor prietenilor, nu tine ascuns acest lucru. Vorbeste cu parintii sau cu cineva de la scoala si cere ajutorul. Insista atat cat e nevoie pentru ca lucrurile se sa schimbe. Nu are nimeni dreptul sa te faca sa te simti inconfortabil, indiferent care sunt motivele.

4. Ce sa inveti dintr-o prietenie
Sunt prietenii de lunga durata si prietenii care se sfarsesc abrupt. Invata din fiecare relatie cate ceva care sa-ti fie util. De la cum sa pretuiesti un prieten pana la cum sa setezi limite in ceea ce priveste o prietenie si ce inseamna sa devii prea posesiv intr-o relatie de prietenie.

5. Cum sa fii intelegator cu tine insuti
De multe ori suntem cel mai dur critic al propriei persoane. Invata sa iti cunosti limitele si vulnerabilitati si sa fii realist in ceea ce priveste lucrurile pe care le poti schimba si pe cele pe care trebuie sa le accepti. Invata sa te iubesti pe tine insusti, sa ai incredere in tine si sa te ierti atunci cand gresesti sau lucrurile nu ies asa cum ai sperat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*