Link pagina copiat!
Cum sa te pregatesti pentru o competitie sportiva
13 august 2016
5 motive pentru care sa te bucuri ca se apropie toamna
17 august 2016

Se apropie prima zi de scoala. Daca nu vrei sa te prin surprindere, iata 5 lucruri pe care trebuie sa le ai pregatite inainte de marea zi

Temele de vacanta – daca ai primit teme de vacanta, asigura-te ca le finalizezi inainte sa inceapa noul an scolar. Altfel, vei intra in criza de timp si panica de a fi prins/a cu temele nefacute. Revizuieste tot ce aveai de facut, inclusiv lista de lecturi pentru vacanta si incearca sa finalizezi temele pentru fiecare materie, acolo unde exista. Exercitiile te vor ajuta sa iti reintri in ritmul de scoala, astfel iti va fi mai usor sa te adaptezi programului, dupa vacanta de vara.

Rechizitele pentru noul an scolar – e important sa intri in noul an scolar pregati/a. Caiete, pixuri, rigla, creioane si guma de sters. Asigura-te ca prima saptamana de scoala nu o sa fie o alergare continua dupa lucrurile de care ai nevoie, iar timpul il vei putea dedica unor activitati mai placute.

Organizarea manualelor si caietelor de anul trecut – daca nu ai facut asta de la inceputul vacantei de vara, acum este un moment potrivit sa incepi o departajare intre materiale de care ai mai putea avea nevoie in anul urmator si cele de care nu vrei sa te mai impedici in perioada urmatoare.

Revizuirea materieiodata cu organizarea caietelor si manualelor poti revizui cateva dintre cele mai importante capitole parcurse in anul anterior.In felul acesta iti vei reactualiza materia si vei fi pregatit/a pentru un eventual test din care profesorul/profesoara vrea sa vada cat mai tineti minte din materia de anul trecut.

Planul pentru prima zi de scoalaun moment important atat pentru tine cat si pentru colegi. Prima zi de scoala trebuie pregatita din timp: la cat te trezesti, cu ce te imbraci, cu cine te intalnesti pentru a merge impreuna la scoala si ce povestesti din vacanta. Fa un mic plan pentru prima zi de scoala, astfel emotiile vor fi mai putin puternice, stiind ca ai (aproape) totul sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*