Link pagina copiat!
10 lucruri pe care sa le treci pe lista de facut in 2016
29 decembrie 2015
Cum sa slabesti sanatos?
2 ianuarie 2016

De multe ori puterea ta psihologică se reflectă nu doar în lucrurile pe care le faci, ci și în lucrurile pe care nu le faci. Sunt 5 lucruri pe care poți să le faci astfel încât să-ți controlezi gândurile, comportamentul și emoțiile pentru o stare de bine.

1. Nu pierde timpul cu păreri de rău – acestea sunt o emoții distructive, care risipesc timp și pot distruge relații. Ceea ce poți să faci în schimb este să treci peste păreri de rău și să simți recunoștință pentru ceea ce ai.

2. Nu-ți fie frică de schimbare – să faci o schimbare poate să genereze teamă și retincență, însă în același timp îți blochează dezvoltarea. Cu cât aștepți mai mult să faci o schimbare, cu atât mai greu îți va fi, iar cei din jur probabil ți-o vor lua înainte.

3. Nu încerca să mulțumești pe toată lumea – de multe ori ne judecăm pe noi înșine gândindu-ne la ce cred alții despre noi. Dar ca să mulțumești pe toată lumea înseamnă să pierzi o grămadă de timp și să fii ușor de manipulat, în funcție de ce își dorește fiecare și nu în funcție de ceea ce îți dorești tu.

4. Nu te opri în trecut – trecutul e trecut și nu ai cum să schimbi ceea ce s-a întâmplat. Concentreză-ți energia și focalizarea pe ceea ce se întâmplă în prezent și ce poți face în viitor. Nu rezolvi nimic dacă rememorezi la nesfârșit un episod deja trecut.

Există și beneficii ale privirii către trecut. Reflectarea asupra unor evenimente întâmplate te ajută să înveți o lecție, să vezi obiectiv o situație, fără ca emoțiile să mai fie la fel de puternice ca atunci când s-a întâmplat, însă acest lucru trebuie să te ajute să vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă, pentru ce ai de făcut în viitor.

5. Nu renunța la primul eșec –  Succesul nu este imediat, iar eșecul nu este un obstacol pe care să nu-l poți depăși. Să o iei de la capăt după un eșec este o lecție foarte importantă care te ajută să ai succes când alții au renunțat.

Iată câteva lucruri care te vor ajuta să capeți mai multă încredere în forțele tale. Ai nevoie de exercițiu pentru a le aplica cu succes, însă cu răbdare și perseverență poți ajunge la acel punct în care să simți schimbările în bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*