Link pagina copiat!
10 lucruri pe care sa le stii inainte de petrecerea de Halloween
31 octombrie 2015
O zi de scoala in 10 gif-uri amuzante
6 noiembrie 2015

Poţi să ai toate cunoştinţele din lume, dacă nu ai şi încredere în tine să faci ceva cu ele acestea îţi sunt inutile. Încrederea în propria persoană o poţi avea sau o poţi dobândi prin exerciţiu. Ca în orice antrenament sunt lucruri pe care e bine să le faci şi altele pe care să le eviţi.
Iată 5 lucruri la care să renunţi, pentru mai multă încredere în tine:

1. Cauţi aprobarea celorlalţi pentru ceea ce faci
O persoană cu încredere în sine nu încearcă să facă pe plac tuturor. Nu ai cum să mulţumeşti pe toată lumea tot timpul. Când renunţi la provocarea de a face pe toată lumea fericită şi conştientizezi cât de multă energie îţi consumă de fapt, descoperi că este mai important să-i mulţumeşti doar pe aceia care contează pentru tine. Oamenii care te susţin şi îţi sunt alături de tine în momentele importante.

2. Social media
Facebook şi Instragram sunt site-urile unde postăm periodic poze, prietenii ne dau like-uri, iar asta ne face să ne simţim bine. Problema cu reţelele de socializare este că prezintă doar partea frumoasă a vieţii. Fiecare postează o dovadă a faptului că sunt fericiţi (poze din vacanţe, poze cu prietenii s.a.)

Acest lucru poate să ne facă să credem că ceilalţi sunt mai fericiţi decât noi şi ne poate măcina încrederea în sine. De asemenea, goana după like-uri ne poate împinge să afişăm online o personalitate diferită de ceea ce suntem cu adevărat, un alt lucru care ne poate afecta încrederea în propria persoană.
Nu e nevoie să renunţi la social media, însă îţi va fi util dacă reuşeşti să conştientizezi şi să limitezi influenţa pe care o are asupra ta.

3. Iţi măsori succesul în funcţie de oameni pe care nu-i cunoşti cu adevărat
Este bine să ai idealuri, oameni pe care îi admiri şi către care aspiri, însă trebuie să ai şi o abordare realistă în ceea ce te priveşte. Dacă îţi place tenisul şi te aştepţi ca după două sesiuni de antrenament să o ajungi din urmă pe Simona Halep, îţi faci mai mult rău decât să te motivezi.

Dacă vrei să arăţi ca modelele din reviste, trebuie să iei în calcul că fiecare imagine este retuşată şi nu este conformă cu realitatea.

4. Să te gândeşti “de ce eu”?
Inevitabil în viaţă ni se întâmplă lucruri pe care nu le dorim. În loc să te gândeşti “De ce mi se întâmplă mie asta?” te poţi gândi, “Ce să fac să ies din această situaţie?” sau “Care ar fi cea mai bună soluţie în acest moment?”
Te ajută să nu rămâi blocat într-o perioadă dificilă, ci te îndeamnă să gândeşti pozitiv şi proactiv.

5 Să vrei să ai tot timpul dreptate
Cei care au încredere în propria persoană nu le este teamă să greşească motiv pentru care nici nu se feresc să facă greşeli, ci îşi asumă slabiciunile sau lipsa de cunoştinţă, când e cazul.

Tu care crezi ca sunt cele mai dăunătoare obiceiuri pentru încrederea în sine? Ne poţi răspunde în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*