Daca lectura se numara printre pasiunile tale, cu siguranta vei dedica ceasurile toride ale dupa-amiezelor de vara unor carti minunate. Noi iti vom recomanda cateva romane care sa iti imbogateasca imaginatia, perspectiva asupra lumii si modul in care te raportezi la propriile emotii, din perspectiva unor personaje adolescente.
Inainte sa trecem la recomandari, iti mai dam un pont – incearca sa notezi undeva toate cartile care iti trec prin mana vara aceasta. In acest mod, la inceputul toamnei vei stii ca pe langa amintirile frumoase pe care le-ai adunat, vor sta alaturi si cateva titluri ce vor da contur unei vacante de neuitat.
- “Fata din tren” de Paula Hawkins – Aceasta carte spune povestea lui Rachel, o tanara care in fiecare dimineata calatoreste cu acelasi tren. Calatoriile acestea devin pentru ea modul perfect de a observa de la distanta vietile celorlalti. Pana intr-o zi cand lucrurile se schimba intr-un mod neasteptat.
- “Tinutul Tantarilor” de David Arnold – Romanul urmareste viata lui Mim, o adolescenta impulsiva si plina de dileme existentiale. Dupa lectura acestei carti vei simti ca multe dintre starile descrise aici iti sunt familiare si ca intreaga poveste ti-a deschis orizontul asupra unor idei pe care nu le-ai analizat niciodata suficient de profund.
- “A Thousand Splendid Suns” de Khaled Hosseini – Actiunea acestei carti se petrece in Kabul, capitala Afganistanului. Viata, cultura, incercarile prin care trece eroina cartii te vor impresiona si te vor emotiona in acelasi timp. Un roman despre solidaritate si multa speranta, in care personajele par atat de tangibile incat iti va fi greu sa te desparti de ele, fie si pret de cateva minute.
- “Aristotel și Dante descopera secretele Universului” de B. A. Sáenz – O carte speciala, care abunda in referinte filozofice, culturale si mitologice si care te va invita, pe parcursul sau, sa te lasi purtat intr-un Univers cu totul aparte. O carte atat pentru tineri, cat si pentru parinti, a carei principala morala este aceea ca totul este posibil atata timp cat iti accepti limitele si nu incetezi niciodata sa incerci sa le impingi mai departe.
- “Aici” de Richard McGuire – O carte ca o pictura contemporana, ca un video din care multe cadre trebuie compuse in imaginatia ta. Este o altfel de lectura, total diferita de ceea ce astepti in general de la o carte, insa daca intri in jocul autorului vei avea sansa sa vezi pe viitor lucrurile banale cu alti ochi si sa devii un fin observator al detaliilor.