Link pagina copiat!
Cum sa previi raceala de sezon
7 noiembrie 2015
5 intrebari frecvente ale baietilor
11 noiembrie 2015

Trecerea de la copil la adolescent prespune transformări noi ale corpului. Iată 5 dintre cele mai frecvente întrebări cu care se confruntă fetele şi răspunsurile pentru acestea. 

 • E normal să am un sân mai mic și unul mai mare?

Da. Când se dezvoltă sânii, ai toate șansele ca aceștia să nu crească în același ritm, iar unul să fie mai mare decât celălalt. Nu îți face griji, nu vor rămâne așa. Pe măsură ce crești și dimensiunile se vor egala.

 • La ce vârstă trebuie să am prima menstruație?

Oricând între 8 și 16 ani. Chiar dacă între prietenele tale ești singura care nu a avut încă prima menstruație, nu e cazul să te îngrijorezi, organismul tău nu se grăbește, iar ăsta nu e un lucru rău. Dacă ai trecut de 16 ani și nu ai avut încă prima menstruație, vorbește cu cineva să vizitezi un medic specialist.

 • Trebuie să încep să îndepărtez părul de pe corp?

Pubertatea înseamnă și că începe să-ți crească păr pe mâini, picioare, în zona subrațelor și în zonele intime, iar băieților și pe piept și față, chiar și pe spate. Dacă vrei să îl îndepărtezi și ce metodă alegi, depinde de preferințele tale. Aparat de ras, epilator, ceară, cremă depilatoare, trebuie doar să ai grijă să folosești metoda potrivită pentru fiecare zonă. Ai grijă să citești instrucțiuni de folosire și să te documentezi înainte.

 • Când trebuie să fac prima vizită la medicul ginecolog?

Poți să începi să mergi la ginecolog de la 13 ani, sau poți să te duci după ce ai avut prima menstruație. E bine să faci cel puțin o vizită pe an la ginecolog, pentru a-ți verifica sănătatea.

Dacă ai şi alte întrebări la care nu ai primit un până acum un răspuns ne poţi scrie în secţiunea de comentarii.

5 Comments

 1. Andreea spune:

  Pot folosi un tampon intern inainte de prima menstruatie?Se poate intampla ceva grav?

 2. Alexia spune:

  Nu am inca mensturatie, di am 12 ani.
  Mi-sa intamplat sa am crampe de mult timp, si o secretie alburie cel putin din octombrie 2017. Sa ma îngrijoreaz, este pe aproape prima mea mensturatie??

 3. Ioana spune:

  Puteti vorbi despre parul pubian?

 4. FataDeAur spune:

  Nu e un lucru rau, mie mi-a venit la 11 iar cu aproximativ 2 luni înainte de prima menstruație am avut crampe .
  Peste 2 sau 3 luni mi-a venit , adică pe 28 iulie, după aceea, mi-a venit tocmai pe 7 noiembrie, începusem să-mi fac griji dar așa este normal.Cum au spus și domnii mai sus menstruația vine unei fete intre 8 și 15 sau 16 ani!
  Sper că ți-am fost de ajutor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*