Link pagina copiat!
5 intrebari frecvente ale fetelor
10 noiembrie 2015
Poate furia sa fie si benefica?
12 noiembrie 2015

Adolescenţa este o perioadă în care descoperi foarte multe lucruri despre tine. Când ai o nelămurire, încearcă să-i găseşti răspunsul fie căutând informaţii pe internet, în surse de încredere, fie întrebând un adult în care ai încredere. Iată cinci din cele mai frecvente întrebări cu care te poţi întâlni.

Ce este un vis umed?
Un vis umed este atunci când ejaculezi în timpul somnului, în urma unui vis. Este o reacție perfect normală la pubertate, prin care corpul tău te anunță că se dezvoltă și te transformi în adult.

E normal sa am testicule inegale?
Da. Când ești în creștere este posibil ca un testicul să fie mai mare decât celălalt. Nu îți face griji, nu vor rămâne așa. Pe măsură ce crești și dimensiunile se vor egala.

E normal să ai erecție când te trezești?
Da. La pubertate poți avea erecții, chiar și fără să te gândești la ceva sexual, inclusiv dimineața. Este o reacție normală a corpului tău, efect al hormonilor din organismul tău.

Dacă mă rad pe față îmi crește părul mai repede?
Nu. Creșterea părului ține de ritmul tău de creștere și de genele moștenite de la părinții tăi. Cel mai probabil părul va începe să crească la aceeași vârstă la care și tatăl sau bunicul tău au început să aibă barbă și mustăți.

Ce se întâmplă cu vocea mea
Pubertatea înseamnă că te transformi în adult. Acest lucru înseamnă că şi vocea ta trece de la cea de copil, la cea de adult. Această trecere se face treptat, iar efectele pe care le simţi sunt răguşeala sau sunete uşor diferite faţă cum erai obişnuit. E o situaţie trecătoare care se va opri în momentul când corzile vocale ating maturitatea.

Pubertatea poate să fie în același timp ciudată și interesantă pentru orice adolescent. Pe măsură ce crești și te dezvolți, hormonii și emoțiile se agită pentru ca tu să te adaptezi și să te integrezi în lumea adulților. Când ai întrebări, nu ezita să cauți informații sau să întrebi pe cineva. Cu cât știi mai multe despre corpul tău, cu atât vei mai avea mai mult control asupra lui și te vei simți mai confortabil cu schimbările.

1 Comment

  1. baddy spune:

    Cam ce lungime ar trebui sa aiba penisul meu la varsta de 14 ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*