Link pagina copiat!
Cineva raspandeste zvonuri despre mine – ce pot sa fac?
23 martie 2016
Ce scrii intr-un CV cand esti inca la scoala
25 martie 2016

Prima impresie se formeaza in primele cateva secunde cand cunosti pe cineva. Ai o singura sansa sa faci o prima impresie, de aceea este foarte important sa ii acorzi atentie, chiar daca este vorba de un prieten nou, o clasa sau un profesor nou, primul interviu sau cunosterea parintilor perechii tale. Daca iti doresti sa fii placut de cei din jur din momentul in care te-au cunoscut, ia in considerare urmatoarele sfaturi pentru data viitoare cand faci cunostinta cu cineva.

  1. Controleaza-ti aparitia – incepand de la hainele pe care le-ai ales la accesorii si pana la dispozitia cu care ai plecat la drum, incearca sa le coordonezi pe toate in asa fel incat sa te ajute si sa transmita acelasi mesaj. Degeaba te imbraci frumos pentru o petrecere daca dupa o zi in care toate ti-au mers pe dos te duci cu o dispozitie in care ti se citeste pe fata supararea si nemultumirea. Aminteste-ti care este motivul pentru care te-ai pregatit si seteaza-ti o anumita stare mentala care sa te ajute. Cand te intalnesti pentru prima data cu un profesor nou, vei avea nevoie de o atitudine curioasa si interesata de stilul de predare si aflarea informatiilor dintr-o perspectiva diferita, cand intalnesti un grup de oameni noi, atitudinea ta este prietenioasa si deschisa. Astfel, in functie de fiecare intalnire noua iti setezi niste asteptari si o serie de ganduri si emotii constructive.
  1. Nu intarzia – sa incepi o intalnire cu o intarziere nu doar ca te pune intr-o situatie jenanta in care trebuie sa te scuzi, dar este cel mai scurt drum spre a face impresie proasta. Cand intalnesti pe cineva pentru prima data, fa tot efortul sa ajungi la timp sau poate chiar cu cateva minute mai devreme.
  1. Constientizeaza limbajul non-verbal – transmitem mai mult decat ne dam seama prin limbajul non-verbal, de aceea e bine sa-ti controlezi gesturile si mimica astfel incat sa transmiti ceea ce iti doresti. Doua lucruri esentiale din comunicarea non-verbala intr-o intalnire noua sunt zambetul si pastrarea contactului vizual. Ambele sunt deosebit de importante si te ajuta sa comunici mai usor cu cineva pe care doar ce ai cunoscut.
  1. Gaseste lucrurile pe care le aveti in comun – cine se aseamana se aduna, spune o vorba romaneasa. Gaseste unul sau mai multe elemente pe care le aveti in comun si construieste un dialog in jurul lor. Cu cat veti descoperi mai multe lucruri, cu atat conversatia va deveni mai placuta.
  1. Relaxeaza-te si fii tu insuti – Intalnirile cu persoane noi iti pot crea sentimente de teama si anxietate pentru ca nu stii cum vor decurge. Gandeste-te ca si cealalta persoana poate avea la fel de multe emotii si spune-ti ca poti face o persoana sa se simta confortabil in prezenta ta, iar acest lucru te va ajuta si pe tine sa te simti in largul tau. Sa cunosti oameni noi poate fi distractiv si interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*