Link pagina copiat!
Cum sa fii cea mai buna versiune a ta
16 octombrie 2015
Ce poti invata in afara scolii
19 octombrie 2015

Este foarte ușor să descoperi oportunități și tentații la această vârstă. Îți dorești să cunoști cât mai mult din tot ceea ce te înconjoară și este foarte ușor să îți distragi atenția de la obiectivele tale alergând după experiențe noi. A te simți bine în pielea ta este un sentiment care se reflectă atât la nivel fizic, dar mai ales la nivel psihologic. Pentru a te asigura că nu scapi lucrurile de sub control și rămâi într-o zonă ferită de pericole ia în calcul câteva lucruri simple care să te ajute să faci față provocărilor acestei perioade din viața ta.

Descoperă-ți pasiunile
Fie că e vorba de competiții sportive, dans, olimpiade la o anumită materie, că își place să citești sau să scrii despre un subiect anume, încearcă să descoperi care sunt lucrurile care îți fac plăcere. Poți avea mai multe hobby-uri în același timp.


Implică-te în diverse activități
Încearcă să participi la diverse activități. De la olimpiadă și revista școlii, la diverse proiecte de voluntariat sau activități care ți se par interesante. Te vor ajuta mai târziu, când îți vei face CV-ul, plus că vei cunoaște oameni noi, activități diferite și interesante, iar implicarea te va ajuta să relaționezi mai ușor cu oamenii.

Ai grijă ce mănânci
Nu exagera cu mâncarea fast-food, chiar dacă îți place. Pe termen lung, cel mai bine este să ai o alimentație variată, în care să incluzi porții zilnice de fructe și legume.

Ocupă-te de educația ta
E vârsta la care școala este foarte importantă. Fă-ți temele și încearcă să obții note bune la teste. Dacă ai o problemă care nu îți permite să te descurci la școală, încearcă să o rezolvi, însă dacă este vorba de chef, gândește-te că rezultatele slabe la învățătură îți pot afecta oportunitățile de carieră, în viitor. Învață și fii disciplinat în ceea ce privește școala.

E un exercițiu continuu acela de a îmbina activități pentru sănătatea fizică cu cea emoțională pe care vei putea să-l stăpânești dacă acorzi suficientă atenție dezvoltării tale. E bine ca în alegerile pe care le faci să iei în considerare nu doar beneficiul imediat, ci și implicațiile acestuia pe termen lung. Care crezi ca sunt cele mai importante decizii pe care le-ai luat pentru tine în ultimele 6 luni? Ne poți răspunde în secțiunea de comentarii de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*