Link pagina copiat!
Somnul – un alt fel de hrană (Partea I)
2 septembrie 2015
Nu-mi place cum arat – ce e de facut?
3 septembrie 2015

 

Un nou an școlar înseamnă un nou început. Sigur ai deja în minte cum ai vrea să decurgă pentru tine acest an școlar, ai niște așteptări și te gândești ce ai putea să faci pentru a atinge obiectivele pe care ți le-ai propus. Indiferent dacă e vorba de note mai bune la școală, o relație mai bună cu profesorii sau mai multă implicare în proiecte extrașcolare, noi îți punem la dispoziție câteva idei care să te ajute să ai mai multă energie pentru proiectele tale:

  1. Reglează-ți programul de somn

Somnul este important în orice etapă a vieții. Când ești în creștere, somnul este și mai important pentru ca tu să funcționezi și să te simți bine. Asigură-te ca programul tău de somn include cel puțin 8h de somn, pe noapte. Dacă îți creezi un program de somn stabil, în care să te trezești și să adormi la aceleași ore, mai multe săptămâni la rând, vei vedea că organismul tău se va obișnui cu ritmul stabilit de tine și vei reuși să adormi și să te trezești fără prea mult efort. Fără să mai dai snooze la alarmă și fără să mai stai cu ochii pe tavan până te ia somnul.

  1. Manâncă micul dejun

Prima masă a zilei este importantă pentru că îți oferă energie și substanțele necesare pentru a te ține activ. Ca să reușești să fii atent în primele ore, iar în pauze să fii activ, înainte să pleci la școală mănâncă micul dejun. Cereale cu lapte sau iaurt, sandvișuri cu ce îți place, ouă sau sau orice crezi că ar putea fi un mic dejun potrivit pentru tine.

  1. Profită de orice ocazie să faci sport

Fă tot posibilul să nu ratezi nicio oră de educație fizică. Dacă ai ocazia, întrebă profesorul ce exerciții poți face și acasă, în siguranță. Când poți, scoate prietenii la o sesiune de fotbal, handbal, volei sau orice alt sport îți place să practici.

Activitățile fizice te mențin în formă, îți oxigenează creierul și te ajută să fii activ și plin de energie.

  1. Păstrează curățenia pe birou

Vei putea să te concentrezi mai bine pe teme și lecții dacă biroul tău este organizat și curat. E bine să ai un loc în cameră pe care să îl folosești doar pentru ceea ce ține de școală, iar acest loc să fie tot timpul aranjat. În felul acesta te vei putea concentra pe ceea ce ai de făcut fără să îți distragă atenția diverse lucruri din jur.

Adaugă în listă propriile tale obiceiuri pe care vrei să le pui în practică odată cu începutul anului școlar. Sau povestește-ne în comentarii care sunt aspirațiile tale pentru următoarea perioadă. Cand vrei, poți să revii pe această pagină să verifici progresul din ceea ce ți-ai propus.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*