Link pagina copiat!
Care sunt semnele ca trebuie sa pui capat unei relatii?
11 ianuarie 2016
Cum sa ramai calm intr-o situatie de conflict
14 ianuarie 2016

Pentru că multe fete nu se simt confortabil să întrebe diverse lucruri despre menstruație dintr-o sursă sigură, ajung să circule tot felul de mituri despre menstruație. Cela mai importante din ele sunt explicate mai jos:

1. Nu poți rămâne însărcinată dacă ai relații sexuale în timpul menstruației
Fals. Ovulația și ciclul mentrual pot fi imprevizibile. Ovulația se poate întâmpla înaintea, în timpul sau după faza de sângerare, mai ales când ciclul menstrual este neregulat. Menstruația nu este o metodă contraceptivă și nu te protejează nici de bolile cu transmitere sexuală.

2. Mentruația durează fix o săptămână
Fals. Fiecare organism are propriul ritm pentru ciclul mentrual. Pentru unele fete mentruația durează trei zilele, pentru altele o saptămână, sau chiar 10 zile. Ciclul poate să difere nu doar de la o persoană la alta, ci și de la o lună la alta, mai ales în perioada adolescenței.

3. Sindromul premenstrual este doar în capul tău
Fals. Sindromul premenstrual se caracterizează printr-o serie de simptome pe care fetele le simt de obicei cu o săptămână-două, înainte de menstruație. SPM (sindromul premenstrual) se caracterizează mai ales prin: apariția coșurilor, balonare, dureri de cap, pofte, schimbări de dispoziție, iritabilitate, anxietate și sensibilitate crescută la nivelul sânilor.

4. Sângele menstrual e diferit de sângele din corp
Fals. Sângele menstrual nu este “murdar”. Diferența de culoare, miros, consistență depinde de nivelul de hormoni și ziua menstruaței. Păstrează o igienă corespunzătoare pentru zona intimă, pentru ca totul să fie în regulă pentru tine.

Dacă ai întrebări despre menstruație sau ciclul menstrual ne poți scrie într-un comentariu la aceast articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*