Link pagina copiat!
Cum depasesti prima deceptie in dragoste?
15 septembrie 2015
Care sunt avantajele practicarii sportului
17 septembrie 2015

Cum va fi la scoala in noul an? Ma voi descurca? Voi fi mai popular? Voi reusi sa scot un timp mai bun la proba de rezistenta? O sa fie mandra echipa mea de mine? O sumedenie de ganduri iti dau tarcoale si inca nici nu ai intrat in perioada dificila a tezelor si a examinarilor. Trebuie sa stii insa ca toti oamenii sunt afectati de stres, o afectiune de care, in zilele noastre, nimeni nu este ocolit. Exista insa numeroase mijloace prin care poti sa tii stresul in limite normale si sa nu te lasi afectat mai mult decat este cazul.

Stresul se traduce ca o stare de alerta permanenta pe care o simt creierul si corpul tau.  El este responsabil pentru noptile in care nu te poti odihni corespunzator sau pentru momentele in care ti se pare ca nu vei gasi rezolvarile problemelor care te framanta.

Activitatile sportive, lectura unei carti bune, plimbarile in aer liber, meditatia, exercitiile de respiratie sunt recunoscute pentru beneficiile lor in incercarea de a reduce impactul stresului asupra organismului. Iata in continuare cateva recomandari eficiente:

1. Ai grija de tine si intelegeti nevoile – Daca simti ca ai nevoie de o pauza sau de mai multa odihna, nu neglija semnalele corpului sau. Daca nu vei avea energie, nu vei putea randament – asa ca mai bine da-ti ragazul necesar pentru a te reechilibra, si apuca-te de lucru sau de citit dupa aceea.

2. Dormi cel putin 8 ore pe noapte – Somnul este cel mai bun medicament pentru intreg corpul. El reface tesuturile si scoate mintea din starile incordate de peste zi. Cele mai bune ore de somn sunt cele pana in ora 00:00, asa ca incearca sa adormi, pe cat posibil, pana la miezul noptii.

3. Nu stagna intr-o rutina obositoare – Rutina este un stres in sine – acelasi program, acelasi drum de la scoala acasa, aceleasi activitati extra-scolare, acelasi volum de invatat. Pentru a nu pierde avantajele respectarii unui program ce te va aduce aproape de rezultatele dorite, fa un efort si nu-l lasa sa cada in banal – daca intr-o saptamana mergi la un film, a doua saptamana ia-ti prietenii si iesiti la o inghetata.

4. Fii realist – Nu idealiza comportamentul celor din jur, crezand ca ei nu cunosc niciun stres. Diferenta pe care o sesizezi este o chestiune de atitudine – unii oamenii isi controleaza mai bine emotiile si la suprafata nu transpare nimic din zbuciumul lor intern. Fa exercitii de autocontrol in fiecare situatie stresanta si cu timpul vei reusi sa iti domini temerile si sentimentele de panica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*