Link pagina copiat!
6 reguli de aur ale odihnei
17 ianuarie 2016
Metode prin care sa diminuezi abuzul verbal din partea celorlati
20 ianuarie 2016

Suntem prieteni și avem prieteni nu doar pentru momentele bune, ci și pentru cele mai puțin bune. Când un prieten se confruntă cu o situație dificilă, de multe ori nu ne dăm seama care ar fi cuvintele potrivite pe care putem să i le spunem.  Iată 5 lucruri pe care cineva aflat într-o situație dificilă, ar vrea să le audă de la un prieten.

  1. Te ascult – oricine are nevoie să-i povestească cuiva despre problemele sale. Ca prieten e important să arăți că vrei să asculți fără să judeci, indiferent de situația prin care trece. De exemplu, dacă prienul tău s-a certat într-o zi cu părinții, s-ar putea ca singurul lucru de care are de fapt nevoie este să-i fie cineva alături care să îl asculte despre cum s-a petrecut totul.
  1. Te susțin – e important ca un prieten să știe că nu e singur. Amintește-i prietenului aflat în dificultate că nu trebuie să se lupte singur. Dacă are dificultăți la istorie și matematică, va puteți rezerva timp împreună să faceți schimb de metode de învățare. Câteodată poți învăța mai bine când ai pe cineva care să te motiveze și să te ajute.
  1. Imi pasă de tine – nu prea obișnuim să le spunem prietenilor asta, însă în momente dificile este o mesaj potrivit. Dacă tocmai s-a despărțit de o personă specială, prietenul sau prietena are nevoie să simtă că există totuși cineva pentru care prezența este importantă. Amintindu-i cuiva că este important pentru tine și îți pasă de ceea ce simte poate să însemne foarte mult.
  1. O să fie bine – când ne confruntăm cu probleme ne este greu să privim altceva decât problema respectivă. De aceea e bine să fie cineva care să ne amintească că lucrurile și stările de spirit se schimbă. Spune unui prieten trist că lucrurile se vor îmbunătăți, în timp. În același timp, asigură-te că desconsideri ceea ce simte prietenul aflat în dificultate. Dacă suferă o pierdere a unei persoane dragi, vindecarea poate să fie un proces de lungă durată și dureros emoțional, chiar dacă, după mai mult timp, lucrurile se vor schimba.

Ca să fii un prieten bun e important să rămâi deschis și să nu judeci, indiferent ce-ți spune. Încearcă să înțelegi, să respecți încrederea de care a dat dovadă prietenul pentru a-ți împărtăși problemele sale. Să fii aproape de cineva într-un moment dificil nu numai că îl ajută, dar în același timp prietenia voastră devine mai puternică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*