Link pagina copiat!

timp liberCe faci in timpul liber?

Sunt multe teme pentru acasă, știm. Asta poate să îți răpească mult din timpul liber. Dar cu cât le faci mai repede și mai bine, cu atât ai mai mult timp pentru lucrurile care îți plac. Și mai sunt și weekend-urile. Ce faci în week-end? Stai pe internet? Vorbești pe chat cu prietenii? Joci jocuri pe calculator? Te uiți la televizor? Dacă faci asta, mare parte din timpul tău liber e prea static pentru ceea ce pot corpul și mintea ta la această vârstă.

Și, din păcate, nu te ajută să ai prieteni adevărați, să simți emoții frumoase și nici să îți folosești energia…și ai multă.
Acum ai mai multă libertate din partea adulţilor, dar e bine ca ei să știe unde și cu cine ești. În multe cazuri, dacă ei îți cunosc prietenii, au mai multă încredere că ești în siguranță.
Respectă ora de venit înapoi, chiar dacă asta te mai deranjează încă.
Va veni și vremea fără “ore fixe”.activity-boy-fun-2011

Cu prietenii poți face sport şi ai multe alternative de competiții și jocuri. Te poţi inspira de la un adult, de exemplu profesorul de sport, sau le poţi inventa împreună cu prietenii. Poţi cere sfatul unui adult în legătură cu locurile în care se fac activităţi gratis, pentru cei de vârsta ta.

Ai grijă de tine în grupul de prieteni. Cel mai important ești tu.
E foarte posibil să aveți preocupări care nu te fac decât să pierzi – să încercați băutura, fumați sau încercați alte substanțe care vă dau doar impresia că vă distrați.
Citește și comportamente sănătoase și comportamente de risc. Te înțelegem şi dorim să ştii care sunt ele.

  • Tu ce faci în timpul tău liber? Scrie-ne și poate împreună ne vin mai multe idei!

Pagina anterioara Pagina urmatoare