Link pagina copiat!

baietiModificari specifice baietilor

Iată ce e firesc să se întâmple cu tine în adolescență, ca băiat:

  • Creșterea părului

În afară de părul din zona intimă, de pe brațe și picioare, îți poate crește păr și pe față, piept, spate, abdomen și fese. Obișnuiește-te cu el, e un semn al masculinității.
Și pe față părul devine mai vizibil- pe bărbie, obraji, mustață.
boysPoți alege să te bărbierești dacă te deranjează părul de pe față.

  • Forma corpului

Corpul crește și vei observa schimbări în continuare: vei mai lua în greutate sau poate vei mai slăbi și vei observa modificări și la forma corpului.
Este posibil să nu fii mulţumit de înăţimea sau greutatea ta , comparându-te cu alţii, dar fiecare are un ritm diferit de creștere și este normal să fii diferit.
Multor băieți li se umflă sânii în primii ani de pubertate.
După câteva luni, uneori mai mult, umflătura se va retrage.
Ți se poate întâmpla și ție: poți  simți un buton plat, cum ar fi cucui sub unul sau ambele sfârcuri și poți simți chiar durere în acele locuri.
Nu te speria, e doar pentru puțin timp și nu vei avea sâni adevărați, ca la fete!

  • Schimbarea vociicute boy

Ai observat, poate, deja că vocea ta a început să se schimbe. Deși poate să ți se pară rușinos sau enervant, și această schimbare face parte din creșterea ta normală.

În timpul acestei perioade, hormonul masculin numit testosteron determină, printre altele, și alungirea corzilor vocale. La bărbați, corzile vocale au dimensiuni mai mari, de aceea vocea lor este mai groasă și mai gravă decât la femei. În această perioadă, când vocea ta se modifică, va fi când mai subțire, când mai groasă, ceea ce este normal. De aceea, în această perioadă poți simți dureri în gât, din cauza forțării vocii.
În momentul în care corzile vocale ajung la maturitate, se definitivează vocea nouă, cea cu care vei rămâne toata viața.

 

Pagina anterioaraPagina urmatoare