Atunci când cineva consumă alcool în mod repetat, obiceiul se transformă foarte repede în dependență, iar acea persoană are de suferit pe termen lung. Consumul de alcool poate începe ca o curiozitate sau ca distracție. Uneori grupul de prieteni, mediul din care provine persoana respectivă, problemele emoționale sau problemele în familie pot influența foarte mult obiceiul de a consuma alcool. Indiferent care sunt cauzele consumului repetat sau ale dependenței de alcool, există câteva semne care ne pot face să recunoaștem aceste comportamente. De ce este important să le putem recunoaște? Deoarece cu cât ne dăm seama mai repede de o dependență, cu atât putem interveni mai repede. Iar dacă vorbim despre consum de alcool la cineva sub 18 ani, e cu atât mai important să recunoaștem semnele din timp, pentru că la această vârstă efectele alcoolului asupra organismului, care nu este complet dezvoltat, sunt mult mai rele.
Iată mai jos treisprezece semne că cineva are probleme în a controla consumul de alcool:
Cel mai important lucru pe care trebuie sa îl stii este că o persoană dependentă are nevoie de ajutor. Nu o poți forta să nu mai bea, insa îi poti influenta comportamentul vorbindu-i despre riscurile la care se expune și oferindu-te să căutați împreună soluții. Nu e usor sa scapi de o dependenta, de aceea este important sa ceri ajutorul unui adult în care ai încredere daca stii ca cineva are probleme cu consumul de alcool si sa îi oferi acelei persoane sprijin si incurajare.
1 Comment
Pentru cei care experimenteaza pentru prima oara consumul de alcool, este recomandat sa o faca intr-un ritm lent si cantitate redusa, astfel incat sa poata percepe reactiile pe care le transmite organismul si felul in care acesta reactioneaza la aceasta substanta psihoactiva. Concursurile de baut sunt cea mai proasta idee pentru a experimenta consumul de alcool pentru ca pot provoca caderi, lesin, voma, intoxicatie severa sau chiar coma alcoolica.