Link pagina copiat!
Ce rol au emotiile negative?
22 mai 2015
Lista fericirii – un truc pentru a retine sentimentele pozitive
27 mai 2015

Relaţiile frumoase de lungă durată cer efort şi multă comunicare pentru a putea fi păstrate, chiar dacă la început pare că totul este roz şi simţi fluturi în stomac. Respectul reciproc şi obiceiurile bune într-o relaţie vă ajută să menţineţi sentimentele frumoase, iar relaţia să fie una în care să vă simţiţi confortabil unul în prezenţa celuilalt. Doar că, de multe ori chiar şi fără să ne dăm seama facem lucruri care pot duce la pierderea relaţiei. Cele mai importante 10 din ele ar fi:

argument-238529_640

Certurile in public va pot pune si pe voi si pe cei din jur intr-o situatie jenanta.

1. Începi certuri în public
Nimic nu este mai neplăcut decât să simţi cum cei din jur sunt atenţi la o discuţie aprinsă între voi în care fiecare are de reporoşat diverse lucruri. E o situaţie ciudată atât pentru voi cât şi pentru cei din jur, indiferent dacă sunt străini sau e vorba de prietenii voştri. Cel mai bine este să păstraţi astfel de discuţii în privat.

2. Încerci să transformi persoana respectivă într-o altă persoană
Cu toţii avem diverse aşteptări într-o relaţie şi ne-ar plăcea ca anumite lucruri să fie aşa cum ni le imaginăm. Doar că, nimeni nu este perfect şi a pune presiune pe cineva să facă schimbări radicale pentru a-ţi face ţie pe plac, poate destabiliza relaţia pe termen lung.

3. Nu spui niciodată ce te deranjează
Nu există relaţie perfectă şi este total nerealist să crezi că o relaţie merge de la sine fără comunicare reală. Nu are nimeni capacitatea de a citi gânduri, de aceea e bine ca în momentul în care te loveşti de lucruri care te deranjează să le spui. Altfel, vei acumula o mulţime de nemulţumiri şi fie vei răbufni cu toate într-un moment, fie vei ajunge să accepţi o grămadă de compromisuri, ceea ce iar nu este în regulă. Exprimă-ţi sentimentele şi când sunt pozitive şi când sunt negative.

 4. Ţii scorul
Nimeni nu este perfect şi cu toţii greşim din când în când. Dacă ajungi să ţii o evidenţă foarte strânsă a fiecărui detaliu de tipul “Eu te-am aşteptat de 6 ori câte 15 minute până să ajungi la întâlnire, tu doar de 4 ori.”, vei ajunge să creezi o tensiune de care nu ai nevoie. Câteodată e în regulă să nu ţii cont chiar de toate detaliile.

twitter-292994_640

E bine sa ceri voie inainte sa intri pe telefonul partenerului. E o dovada de respect si incredere.

5. Spionezi
Încrederea este unul dintre ingredientele principale într-o relaţie. Respectă intimitatea celuilalt şi stai departe de mailuri, sms-uri şi alte conversaţii care nu-ţi aparţin.

 6. Nu oferi suficientă atenţie
O relaţie înseamnă un schimb constant şi atâta vreme cât ţi se oferă atenţie, înţelegere şi afecţiune e bine ca la rândul tău să oferi aceleaşi lucruri. Să arăţi recunoştinţă şi să asculţi problemele celuilalt va ajuta relaţia să devină mai puternică.

 7. Faci comparaţii cu fosta relaţie
Uită de fosta relaţie şi încetează să compari fiecare aspect din prezent cu ceea ce se întâmpla în trecut. Fiecare persoană e unică şi implicit fiecare relaţie vine cu particularităţile ei. Bucură-te te prezent, din fiecare relaţie ai poţi învăţa lucuri noi.

 8. Vrei să faceţi TOTUL împreună
Fiecare are nevoie din când în când de spaţiul său. Chiar şi cele mai devotate cupluri au nevoie periodic de timp pe care să-l petreacă singuri. Ai grijă să oferi în relaţie momente de repaos, iar acest lucru va face ca timpul petrecut împreună să fie mai frumos.

 9. Minţi
O relaţie puternică este construită pe onestitate, iar minciunile nu au ce căuta între voi. E întotdeauna mai bine să spui adevărul şi să încerci să rezolvi orice situaţie prin comunicare, nu să te ascunzi. Minciunile se simt întotdeauna prin comportament şi vor ajunge să creeze o stare de tensiune şi nesiguranţă.

 10. Laşi gelozia să preia controlul
Gelozia are rolul ei într-o relaţie, dar orice e mult strică. Dacă ajungi să suspectezi pe oricine şi orice gest sau conversaţie, dacă simţi nevoia să controlezi fiecare interacţiune a partenerului cu ceilalţi, e un semn clar ca exagerezi. Cum spuneam şi mai devreme, încrederea este un element principal într-o relaţie şi e bine să dovedeşti că ai încredere în celălalt, dacă vrei să ţi se răspundă la fel.

Iată deci care sunt lucrurile pe care e bine să le eviţi într-o relaţie. Dacă ţi s-a părut util articolul, lasă-ne părerea ta într-un comentariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*