Link pagina copiat!
Ce sa-ti iei de mancare la scoala
14 septembrie 2015
Cum depasesti prima deceptie in dragoste?
15 septembrie 2015

A inceput scoala si vei petrece din nou tot mai mult timp alaturi de prietenii tai. Stim ca temele pentru acasa si lucrurile pe care le veti avea de invatat va vor acapara discutiile, insa in momentul in care veti dori sa va destindeti, nu uitati sa fiti copii si sa va jucati. Este un mod de relaxare extrem de eficient si foarte benefic.

Fie ca optati pentrun un board game care va stimuleaza spiritul competitiv ( Carcassonne) ori creativitatea (Dixit), sau ca jucati Macao sau Septica, Spanzuratoarea sau Fazan, iata de ce este bine sa te joci din cand in cand:

1. Jocurile te ajuta sa interactionezi cu ceilalti intr-un mod relaxant. Este un bun prilej pentru a-ti cunoaste noii colegi sau pentru a lega noi prietenii.

2. Pentru ca te pune in situatii neprevazute, un joc iti va scoate in evidenta calitatile si felul in care gandesti.

3. Jocurile de societate dezvolta atitudinea, limbajul si gesturile.

4. Daca esti o fire emotiva sau care nu comunica usor, prin joc iti vei putea stimula spontaneitatea si initiativa.

5. Jocurile complexe pun mare accent pe o memorie antrenata – astfel, vei retine mai repede o multime de informatii, iar la scoala vei prinde lucrurile esentiale din zbor.

6. Regulile jocurilor fac in asa fel incat fiecare sa isi astepte randul, astfel ca nu va acapara nimeni atentia  si nimeni nu va fi neglijat.

7. Te vei simti bine daca vei reusi sa te numeri printre castigatori.

8. Jocurile sunt o oportunitate de autoevaluare – iti vei cunoaste mai bine punctele slabe si punctele forte, in functie de specificul jocului.

9. Un joc de echipa te va invata sa cooperezi si sa gandesti strategii de castig pentru toti membrii.

10. O ora de joc iti va lua gandul de la tot ce te nelinisteste si te va elibera de stres.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*