Link pagina copiat!
Ce trebuie sa stii despre acnee
28 decembrie 2015
5 lucruri pe care sa le faci pentru tine in 2016
31 decembrie 2015

Se apropie cu pași repezi un nou an. Dacă nu te-ai gândit încă ce să treci pe lista de făcut din 2016, te ajutăm cu câteva idei pe care le poți personaliza în funcție de ceea ce îți dorești pentru tine.

1. Să nu mai amâni până în ultimul moment

De multe ori când avem diverse lucruri de făcut amânăm până în ultimul moment, iar rezultatele nu sunt atât de satisfăcătoare pe cât ar fi putut fi dacă le făceam din timp. Un bun obiectiv pe noul an este să te apuci de teme, proiecte și alte lucruri pe care trebuie să le faci cu mai mult timp înainte să expire termenul limită. În felul acesta vei reduce mult din stresul de a nu termina la timp treaba, iar rezultatul va fi unul mai bun.

2. Să obții note mai bune

Poți încerca fie să-ți îmbunătățești notele la anumite materii fie să începi să faci înveți mai mult pentru materiile la care ai deja note bune și care te pasionează. E o dovadă de responsabilitate să obții note mari la școală și cu siguranță părinții se vor bucura să vadă că te preocupă acest lucru.

3. Să încerci ceva nou

E distractiv să încerci lucruri noi. Poate fi vorba despre o activitate, un joc sau chiar o mâncare. Dacă nu ai patinat până acum, nu te-ai jucat monopoly sau nu ai mâncat niciodată sushi, 2016 poate fi un an în care să experimentezi aceste lucruri.

4. Să-ți îmbunătățești încrederea în tine

A avea încredere în tine te ajută oricând. Propune-ți să te cunoști mai bine în noul an, să descoperi ce știi să faci și să ai încredere în propriile puteri. Dezvoltarea încrederii în în tine te ajută să faci față cu brio dificultăților și să

5. Să fii mai organizat

Când te organizezi suficient de bine reușești să faci mai multe lucruri, să fii mai productiv și în general mai mulțumit de tine. Vezi care sunt lucrurile pe care ai putea să le faci să ai mai multă ordine atât în cameră sau dulap cât și în ceea ce ai de făcut zilnic.

6. Să înveți ceva nou în afara școlii

Adolescența este o perioadă în care te dezvolți foarte mult. Este un moment prielnic să înveți cât mai multe lucruri noi. Sunt diverse tuturiale sau cursuri pe care poți să le găsești online gratuit, sau poți opta pentru diverse alte lucruri. Fie că e vorba de o limbă nouă, un sport nou, cursuri de dans, teatru sau limbaje de programare, găseste ceva care să te pasioneze să poți să înveți cu drag.

7. Să depășești un record personal

Întotdeauna îți oferă o satisfacție personală posibilitatea de a-ți depăsi propriile limite. Gândeș-te la ceva ce ai vrea să faci mai bine și pune-l ca obiectiv pentru 2016.

8. Să renunți la un obicei neplăcut

Dacă îți place să-ți rozi unghiile, să întârzii la ore sau să nu speli vasele după ce ai terminat de mâncat, ianuarie 2016 poate fi un început pentru a scăpa de obiceiuri dăunatoare fie pentru tine fie pentru cei din jurul tău.

9. Să începi un proiect personal

O pagină de facebook, un blog, sau orice altceva care te pasionează. Ideea de a crește un proiect personal te învață ce înseamnă să depui efort pentru a urmări niste rezultate. Proiectul tău poate avea un sucess neașteptat sau te poate învăța mai multe lucruri despre ce îți place să faci și ce fel de persoană ești. E un exercițiu bun pentru a te descoeri mai bine.

Tu ce ai trecut pe lista din 2016?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*