Link pagina copiat!
Cand si cum sa tii dieta in adolescenta
30 octombrie 2015
5 lucruri care iti reduc increderea in tine
5 noiembrie 2015

Petrecerile de Halloween sunt relativ recent apărute în Romania, dar au devenit rapid destul de populare şi la noi. Când se anunţă petrecere, se anunţă distracţie. Totuşi înainte de asta trebuie să iei în calcul şi câteva scenarii care ar putea să devină riscante.
Înainte să pleci la petrecerea de Halloween, uite câteva lucruri pe care să le iei în la care să fii atent:

1. Cere voie să pleci la petrecere
Înainte să pleci la o petrecere e bine să-ţi anunţi părinţii sau tutorii din timp şi să le spui unde va fi petrecerea, la cât te vei întoarce acasă şi cine va mai fi la petrecere. În felul acesta ei vor fi mai liniştiţi, iar tu nu vei avea parte de telefoane de verificare din 10 în 10 minute.
După ce aţi agreat o oră de întoarcere acasă, ai grijă să o şi respecţi şi să ajungi la timp, dacă vrei să ai şi altă dată permisiunea pentru a pleca la petreceri.

2. Alegerea costumului
Alegerea pentru costumul de Halloween trebuie să fie ceva în care să te simţi bine. Dacă eşti fată nu alege un costum prea decoltat sau cu o fustă prea scurtă, poate atrage atenţia asupra ta într-un mod neplăcut. Este important ca alegerea pe care o faci să fie în acord cu stilul vestimentar pe care îl ai de obicei şi în care te simţi confortabil.

3. Distracţie fără riscuri
Ştii deja că sub 18 ani nu ai voie să consumi alcool sau să fumezi. Totuşi, la multe petreceri alcoolul şi fumul fac parte din atmosferă. Ţine-te departe de ele. Chiar dacă la început ceilalţi te pot întreba de ce nu bei alcool sau nu fumezi, rămâi ferm pe decizie poziție şi curând vor renunţa să insiste.
Ce poţi să spui când cineva îţi oferă o băutură alcoolică:
“Nu mulţumesc, am deja băutura mea!”
“Tocmai am scăpat de o pedeapsă din cauza asta, vreau să mă ţin departe de probleme o perioadă.”

4. Jocuri distractive
Propune jocuri care să îmbunătăţească atmosfera. Poţi propune un concurs de decorat şi decupat dovleci (după ce te asiguri că aveţi şi dovleci la petrecere). O altă idee este să votaţi fiecare cel mai înfricoşător costum şi să stabiliţi premii pentru primii trei câştigători.

5. Poveşti înfricoşătoare
O altă idee potrivită pentru o petrecere de Halloween este să creaţi poveşti de groază. Vă puteţi aşeza într-un cerc apoi cineva să înceapă cu o frază de la care să porniţi povestea. Următoarea persoană continuă cu o altă frază şi tot aşa până se completează cercul de 3 ori, iar povestea voastră este din ce în ce mai elaborată.

6. Ce faci dacă cineva devine agresiv cu tine
De multe ori la petreceri băieţii pot deveni insistenţi şi agresivi sexual cu fetele. Primul lucru pe care îl ai de făcut este să îl respingi şi să îi spui nu din momentul în care comportamentul lui te face să te simţi inconfortabil.

Dacă este insistent, încearcă să te alături unui grup de persoane sau lângă un prieten. Spune cuiva ce se întâmplă, roagă o prietenă să te însoţească la baie şi fă tot posibilul să nu rămâi singură cu persoana respectivă. Dacă ţi-e teamă, pleacă de la petrecere.

7. After-party
Dacă petrecerea este la cineva acasă, asigură-te că ştii ora la care petrecerea trebuie să se încheie astfel încât gazda să nu aibă probleme. De asemenea, îţi poţi oferi ajutorul pentru curăţenie, petrecerile lasă în urmă multă dezordine.

8. Întoarcerea acasă
Întoarcerea acasă în siguranţă este foarte importantă. Nu te urca în maşină cu cineva care a fost la petrecere şi a consumat alcool. De asemenea, nu te lăsa dus/ă acasă de cineva pe care nu cunoşti şi în care nu ai încredere.
Poţi chema un taxi sau poţi ruga un părinte să vină după tine la finalul petrecerii.

9. Vezi ce se postează online
Cu siguranţă se vor face o mulţime de poze. Verifică imaginile care apar online şi asigură-te că prietenii îţi respectă dreptul la intimitate în cadrul petrecerii. Dacă vrei să aprobi o poză pe Facebook şi să nu apară direct când te tag-uieşte cineva poţi face această setare în PrivacyWho can see my stuff apoi alege Review all your posts and things you’re tagged in.

10. Distrează-te
Scopul petrecerii este să te simţi bine şi să te distrezi. Cunoaşte oameni noi şi simte-te bine alături de prieteni. Îţi vei aminti cu drag de o petrecere reuşită.

Tu în ce te costumezi de Halloween?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*