Link pagina copiat!
7 mituri despre corpul tau pe care le crezi adevarate
15 decembrie 2015
7 lucruri esentiale intr-o relatie sanatoasa
17 decembrie 2015

Lectura îți dezvoltă vocabularul, modul de a gândi, te ajută să înțelegi lumea din perspective diferite și pot fi un bun subiect de conversație când rămâi în pană de idei ce să spui cuiva despre tine.

Iată 10 propuneri de lectură care îți vor plăcea și din care poți citi în vacanța de iarnă.

  1. Seria Harry Potter – J.K.Rolling – o poveste despre un tânăr vrăjitor care învață să facă parte din lumea ascunsă a magiei, făcând față provocărilor alături de prietenii săi Ron și Hermione.
  2. Seria Stăpânul inelelor – J.R.R. Tolkien – o carte în trei volume în care Frodo, hobbitul și prietenii lui încearcă să distrugă inelul puterii și să restabilească pacea. Trilogia reușește să te țină în supans prezentând o lume fantastică a personajelor imaginare.
  3. De veghe în lanul de secară – J.D. Salinger – o carte despre adolescentul Holden Caulfield, un adolescent rebel care își povestește experințele și gândurile într-un mod non-conformist.
  4. Împăratul muștelor – William Golding –  un roman despre natura umană prezentată ca un grup de băieți rămași singuri pe o insulă pustie. Ralph, Piggy, Simon și pritenii lor încearcă să-și construiască propria societate și eșuează dezastruos.
  5. Seria Dune – Frank Herbert – unul din cele mai apreciate romane SF la nivel global, o carte despre Paul Atreides, fiul unui duce trădat, lăsat pe o planetă deșertică și adoptat de ființe nomade care îl ajută să-și împlinească destinul.
  6. Romanul adolescentului miop – Mircea Eliade – adolescența văzută prin ochii unui tânăr care încearcă să se descopere printr-un întreg proces de dezvoltare a sinelui și introspecție psihologică continuă. Personajul își povestește trăirile de la perioade de tristețe la micile victorii. Un roman în te poți regăsi cu ușurință.
  7. 1984 – George Orwell – o carte despre Winston Smith care încearcă să supraviețuiască într- o societate controlată total de un partid, asemeni unui ochi Big Brother. Partidul controlează totul, prin camere de filmat amplasate și în casele oamenilor, iar cartea vorbește despre presiunea pe care o simte Winston în această lume, chiar și atunci când o întâlnește pe Julia, de care se îndrăgostește.
  8. Oameni și șoareci –  John Steinbeck – o poveste despre prietenie și destin. George Milton și Lennie Small pleacă în căutarea unui loc de muncă și visul lor de a avea propria fermă. Un roman scurt despre vise, demnitate, singurătate și sacrificiu.
  9. Un Yankeu la curtea regelui Arthur – Mark Twain – personajul principal, Hank, se trezește cu o mie de ani în urmă, fiind nevoit să se adapteze brusc la viața de atunci și uimindu-i pe toți cu tot ceea ce știe despre lume. Un roman amuzant, despre o experiență formidabilă.
  10. Jurnalul unui adolescent timid – Stephen Chbosky – Charile, un adolescent timid se luptă cu lumea complexă a liceului, cu tot ceea ce înseamnă confuzii legate de dragoste, tentații și durerea de a pierde pe cineva drag.

Tu ce recomandări de lectură ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*