Pasi simpli pentru imbunatatirea stimei de sine
21 septembrie 2015
Strada de C’Arte – un eveniment pentru toti iubitorii cartilor
24 septembrie 2015

Dacă ai sau ai avut o cea mai bună prietenă ştii deja ce rol important poate să joace o astfel de persoană în viaţa ta. Petrecând mult timp împreună ajungeţi să cunoaşteţi foarte multe lucruri una despre cealaltă, vă cunoaşteţi dorinţele şi temerile și împărtășiți cele mai intense momente din viața voastră.

Doar că, orice relație poate avea suișuri și coborâșuri, iar unele momente dificile pot duce la rupturi ireversibile. Despărțirea de o prietenă foarte bună poate să aibă loc abrupt, dintr-o ceartă puternică, sau treptat, îndepărtându-vă pas cu pas una de cealaltă. Ambele variante pot fi dureroase atât pentru tine cât și pentru ea.

Un astfel de moment poate avea diverse cauze. De la certuri pentru cel mai bun loc în bancă sau pentru acelaşi băiat, până la crearea unor grupuri diferite de prieteni şi activităţi diferite. O clasificare simplă a câtorva motive de despărţire ar fi aceasta:

 • o greşeală a uneia dintre voi peste care nu puteţi trece;
 • îndepărtare lentă;
 • o schimbare majoră în viaţă;
 • lipsă de comunicare şi subiecte comune.

Înainte de a declara o prietenie pierdută, gândeşte-te bine dacă nu cumva este o situaţie pe care să o puteţi rezolva împreună, prin comunicare. E posibil să vă daţi seama că legătura voastră de prietenie înseamnă mai mult decât o dorinţă de moment, o greşeală a uneia dintre voi sau faptul că aveţi uneori păreri diferite sau chiar prieteni diferiţi. O prietenie puternică poate să reziste multor obstacole dacă vă simţiţi bine petrecând timp împreună.

Dacă a trecut deja o perioadă în care nu v-aţi mai vorbit, poţi încerca să reiei legătura. Un mesaj sau o conversaţie la telefon vă poate face să vă daţi seama că lucrurile nu sunt atât de rele pe cât aţi crezut la început. Dacă simţi că relaţia voastră de prietenie îţi face mai mult rău decât bine, atunci e mai indicat să te ţii departe. Este perfect normal să-ţi fie dor de timpul petrecut împreună, de glumele pe care le ştiaţi doar voi, dar trebuie să ştii că această senzaţie nu va fi permanentă.

Ce poţi să faci să treci mai uşor peste acest tip de despărţire:

 • încearcă să accepţi că despărţirea s-a întâmplat cu un motiv anume – indiferent care este acesta, dacă relaţia voastră de prietenie nu mai funcţionează, acest lucru s-a întâmplat pentru că relaţia nu mai era una benefică pentru cel puţina dintre voi.
 • realizează că nu toate prieteniile sunt pentru totdeauna – sunt foarte puţine prietenii care durează o viaţă. De cele mai multe ori ne schimbăm prietenii în funcţie de dezvoltarea noastră.
 • învaţă din greşeli – acum ai mai multă experienţă. Învaţă din experienţă şi încearcă să faci progrese în relaţiile tale de prietenie;
 • acordă-ţi timp pentru refacere – orice despărţire este dureroasă, cu atât mai mult despărţirea de cea mai bună prietenă. Este perfect normal să ai nevoie de o perioadă de suferinţă, pentru a te putea reface emoţional.

Concentrează-ţi atenţia pe lucrurile frumoase din viaţă şi fă tot posibilul să ţii capul sus, să-ţi continui viaţa într-o notă optimistă.

Ai avut parte de o astfel de experienţă? Ne poţi povesti cum a fost pentru tine în secţiunea de comentarii de mai jos.

4 Comments

 1. Ioana spune:

  Am avut o ceartă azi,07.04.2016,si voi încerca,cu ajutorul acestei/acestui fete/baiat. Va mulțumesc!O zi buna!❤

 2. Ioana spune:

  Am patit si eu asa, dar relatia dintre noi s-a racit pentru ca a cunoscut un baiat si il considera cel mai special. Ce pot sa fac ca sa ma repar mai usor?

 3. Auroroa spune:

  Si eu am patit pt ca eram geloasa ca nu mai statea cu mn si ca statea cu alte persoane😿💔dar sper sa imi treaca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*